Meteen naar de inhoud
 

 

BESTUUR
Mohamad Alaswad (penningmeester)
heeft een passie voor onderwijs, kansarmen en exacte vakken. In 2015 richtte hij in Turkije een middelbare school op voor kinderen die uit Syrië gevlucht waren. Nu is hij leraar scheikunde in Amsterdam.

Dorrit van Dalen (voorzitter)
werkt sinds 1992 af en aan in Tsjaad, als ontwikkelingswerker, free-lance journalist en wetenschappelijk onderzoeker. Ze wil iets terug doen voor de mensen dankzij wie ze zich in Tsjaad thuis voelt.

Pieter van Dijk (lid)
heeft, na een begin als onderzoeker in noord Afrika, zijn carrière gewijd aan internationale samenwerking (bij de OESO in Parijs en als alg directeur van de Nuffic in Den Haag). Daarnaast was hij jarenlang bestuurder van non-profit instellingen als de Stichting Tropenbos en het Afrika Centrum.

Mirjam Hoijtink (secretaris)
is werkzaam als cultuurhistoricus (Universiteit van Amsterdam) en heeft bestuurlijke ervaring in de erfgoedsector. Zij gelooft in de kracht van Denkend aan Tsjaad, omdat de Stichting gebaseerd is op persoonlijke netwerken van waaruit urgentie op microniveau geagendeerd wordt.

Fleur van Voorst tot Voorst-van Heek (lid)
heeft een deel van haar hart verloren aan Afrika, sinds ze eens te gast was bij de Nederlandse ambassadeur in Kameroen. Ze brengt ook de ervaring in die ze heeft als lid van besturen van tal van instellingen op maatschappelijk gebied.

COMITÉ van AANBEVELING
Corita Corbijn, prof. dr. Robert Ross, dr. Janneke Jansen.